Matthijs Blok

BIG-nummer 09915554504

Algemeen fysiotherapeut en lid Claudicationet

Aandachtsgebieden

  • etalagebenen
  • looppatronen
  • longziekten/COPD

Aangesloten bij:

  • Claudicationet
  • Longnetwerk Assen e.o.
  • FIOC (Fysiotherapeutisch Intercollegiaal Overleg CVA)

Even voorstellen

Betrokken, toegankelijk en openheid zijn kernpunten die mijn persoonlijkheid omschrijven. Aan een goede relatie tussen u als patiënt en mij als behandelaar hecht ik grote waarde. Hierdoor ontstaat een optimaal klimaat om samen met u aan uw klacht(en) te werken. Sinds 2012 ben ik werkzaam bij het Fysio Centrum. U kunt bij mij terecht voor de meeste klachten van het houding- en bewegingsapparaat. Tijdens de opleiding fysiotherapie heb ik de specialisatie "Arbeid en Gezondheid” gedaan, hierdoor heb ik kennis en kunde verkregen over het onderzoeken en adviseren van uw werkplek of houding. Ook na de basisopleiding heb ik mij verder verdiept in de behandeling van specifieke klachten. Voor onder andere de volgende behandelingen kunt u bij mij terecht:

Claudicatio Intermittens (etalagebenen)

Ik ben aangesloten bij ClaudicatioNet om mensen met de aandoening Claudicatio Intermittens te behandelen. Hierbij heeft men last van pijnklachten in het been omdat vernauwingen van de slagaders de doorstroming van zuurstofrijk bloed naar de spieren belemmeren. De behandeling bestaat uit lopen (meestal op een loopband), het motiveren en aansturen tot een gezonde(re) leefstijl en een beter inzicht verkrijgen in de klachten waardoor er anders met de klachten wordt omgegaan. Doorlopen bij pijn en proberen deze te ‘omarmen’ is beter dan stoppen. Dit is helaas niet altijd gemakkelijk, en daarmee kan ik begeleiden. Via uw huisarts of vaatchirurg kunt u naar mij doorverwezen worden voor de behandeling van uw klachten (voor meer informatie kijk op www.etalagebenen.nl).

Medical Taping Concept

Medical Tape is een ontwikkelde rekbare tape die het lichaam kan ondersteunen in het functioneren. Dit is een ideale manier om de fysiotherapiebehandeling ook buiten de behandelkamer of oefenzaal te kunnen voortzetten.

COPD & Astma

COPD (het oude CARA, een combinatie van ‘bronchitis’, ‘emfyseem’ en ‘astma’) geeft klachten van de luchtwegen en gaat samen met benauwdheid en een verminderd inspanningsvermogen. Ook wordt de spierkracht veelal minder bij mensen met COPD of Astma. Voldoende maar juist gedoseerde oefeningen kunnen de klachten verminderen en uw inspanningsvermogen verbeteren. Ook ademhalingsoefeningen en advies hoe u het beste met uw klachten om kunt gaan is onderdeel van de behandeling. Er zijn verschillende stadia waarin men COPD kan hebben (GOLD 1 t/m 4), binnen alle stadia kunt u terecht voor de behandeling van uw klachten.

Looppatroon videoanalyse

Wanneer het lopen echter niet zo goed meer gaat vanwege pijnklachten of een bewegingsbeperking van een gewricht, gaan we het lopen automatisch aanpassen (compenseren). Deze aanpassing is alleen in veel gevallen niet de juiste en kan de klachten zelfs erger maken. Door u tijdens het lopen te filmen komen de ingeslopen fouten al snel boven water! Daarna kan ik u met eenvoudige oefeningen en adviezen voor een groot deel van uw klachten afhelpen.

Andere teamleden..

BIG-nummer 19910135604

Manueel therapeut (MSc) en Algemeen fysiotherapeut
aandachtsgebieden:
schouderklachten
hoofdpijn
nekklachten
rugklachten
wervelkolom

BIG-nummer 99035609504

Psychosomatisch fysiotherapeut en Algemeen fysiotherapeut
aandachtsgebieden:
psychosomatische klachten
SOLK (somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten)

BIG-nummer 39918108204

Manueel therapeut (MSc) en Algemeen fysiotherapeut
aandachtsgebieden:
nekklachten
rugklachten
wervelkolom

BIG-nummer 9915554504

Algemeen fysiotherapeut en lid Claudicationet
aandachtsgebieden:
etalagebenen
looppatronen
longziekten/COPD

BIG-nummer 29910339804

Geriatriefysiotherapeut (MSc) en Algemeen fysiotherapeut
aandachtsgebieden:
fysiotherapie voor ouderen/ geriatrie
CVA
Otago (valpreventie) instructeur