Vergoedingen en tarieven

Schema vergoeding

Vergoedingen

 • Tarieven

  Een behandeling duurt maximaal 30 minuten. Als je verzekerd bent voor fysiotherapie, dan hanteren wij de tarieven die overeen gekomen zijn met de zorgverzekeraars. Ben je niet of onvoldoende verzekerd voor fysiotherapie dan hanteren wij onze praktijktarieven die onderaan deze pagina staan vermeld.

 • Geen verwijzing nodig

  Er is voor fysiotherapie geen verwijzing van je huisarts of specialist nodig. Je kunt dus op eigen initiatief een afspraak maken. Dit noemen wij DTF, dit staat voor Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie. Of je zorgverzekeraar de behandelingen vergoedt hangt af van je polis. Soms wordt een percentage van de behandeling(en) vergoed. Dit kan verschillen per type zorgpolis en zorgverzekeraar en of de praktijk een contract heeft met de zorgverzekeraar.

 • Fysio Centrum heeft contracten met alle zorgverzekeraars

  Als praktijk Fysio Centrum Beilen en Klijndijk hebben wij contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars.

 • Vergoeding door de zorgverzekeraar

  Of je fysiotherapie van je zorgverzekeraar vergoed krijgt, hangt af van de aard van je aandoening en de dekking die je hebt. Dat klinkt eenvoudig, maar is soms toch lastig. Het Fysio Centrum krijgt vaak vragen zoals ‘Wat is een chronisch indicatie of aandoening, en hoe zit het dan met vergoeding?’ Daarom hebben we hierbij een schema gemaakt waarmee je snel kunt zien of en hoe fysiotherapie vergoed wordt. Hoeveel behandelingen je vergoed krijgt, hangt af van je verzekeraar en je pakketkeuze. Dit kun je navragen bij je zorgverzekeraar.

 • Wat is een chronische aandoening? *

  Hier bestaat vaak onduidelijkheid over. De term ‘chronisch’ zorgt voor deze verwarring. Voor de verzekering geldt het volgende: Een overzicht van de chronische aandoeningen staan op een zogenaamde chronische lijst. Deze lijst kun je vinden in Besluit Zorgverzekering bijlage 1 van de rijksoverheid. Je behandelend fysiotherapeut kent deze lijst en is op de hoogte van de spelregels. Ook je zorgverzekeraar is hiervan op de hoogte. Alleen een medisch specialist ((huis)arts) kan bepalen of er sprake is van een chronische aandoening. Wanneer deze aandoening is vastgesteld, kan de (huis)arts of specialist je een verwijzing geven voor de fysiotherapeut.

 • Natura of Restitutie polis **

  Hoe je de kosten voor fysiotherapie vergoed krijgt, hangt af van de soort verzekering die je heb. Wanneer je een "in natura" verzekering hebt ontvangen wij de kosten van je fysiotherapie behandeling rechtstreeks van je verzekering. Daar hoef je niets voor te doen. Wanneer je een "restitutie" verzekering hebt ontvang je van ons een factuur voor de behandelingen. Wanneer je verzekering de behandeling dekt, kun je de kosten (deels) bij je verzekeraar declareren. Het kan zijn dat je nog wat moet bijbetalen. Vergelijk daarom vooraf de vergoeding met onze tarieven.

 • Eigen risico of niet?

  Vergoedingen vanuit de basisverzekering vallen onder het eigen risico. Je verplichte eigen risico is alleen van toepassing op vergoeding fysiotherapie vanuit de basisverzekering. Wordt je behandeling vergoed vanuit de aanvullende verzekering dan geldt hiervoor geen eigen risico.

Tarieven 2023

Wanneer je geen vergoeding vanuit je aanvullende verzekering hebt of het maximum van de vergoeding bereikt is, hanteren wij per 1 januari 2023 de volgende tarieven:

Zitting fysiotherapie € 39,00
Toeslag aan huis behandeling € 15,00
Intake en onderzoek na verwijzing € 53,00
Screening, Intake en onderzoek (DTF) € 55,65
Manuele therapie € 52,50
Oedeemfysiotherapie € 52,50
Bekkenfysiotherapie € 52,50
Geriatrie fysiotherapie € 55,50
Rapportage (tbv schadeletsel) kort € 90,00 excl. btw
Rapportage (tbv schadeletsel) standaard € 132,00 excl. btw

Bij verhindering verwachten wij dat je 24 uur voor de afspraak afbelt. Wanneer dit niet het geval is, brengen wij 75% van ons behandeltarief bij je in rekening (overmacht voorbehouden).