Psychosomatische fysiotherapie bij Fysio Centrum Beilen

Psychosomatische fysiotherapie bij Fysio Centrum Beilen

Psychosomatische fysiotherapie bij Fysio Centrum Beilen

Psychosomatische fysiotherapie

Wanneer spanningen of stress je leven negatief beïnvloeden kan je gebruik maken van psychosomatische fysiotherapie. Het leren omgaan met stress en hoe te ontspannen is het uitgangspunt, zodat je ongezonde stress de baas blijft. De therapeut werkt volgens het bio-psycho-sociaal model. Dit betekent dat zij jouw lichamelijke, psychische en sociale aspecten, waaronder je leef- en werkomstandigheden, bij de behandeling betrekt.

Fysiotherapie volgens de psychosomatiek gebruikt het lichaam als aangrijpingspunt om je te behandelen en te begeleiden bij het herstellen van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en tussen belasting en belastbaarheid.

Hoe werkt het?

De psychosomatisch werkende fysiotherapeut gaat met je aan de slag om lichamelijke en psychische klachten aan te pakken. De specialist kijkt naar verschillende aspecten die effect kunnen hebben op jouw lichamelijke klacht. Denk hierbij aan je leefomgeving en werkomgeving, psychische, sociale en lichamelijke aspecten.

De behandeling

Doel van de behandeling van de psychosomatisch fysiotherapeut kan zijn om inzicht te krijgen in het ontstaan van de klacht en wat de gevolgen zijn van de klacht. Daarnaast leer je welke factoren mogelijk de klacht in stand houden. Hierbij leer je het toepassen van ontspanning, verbeteren van ademhaling of adempatroon door lichaamsbewustwording, het opvoeren van de belastbaarheid door gerichte langzaam toenemende fysieke belasting en het aanvoelen en respecteren van lichamelijke en psychische grenzen. Het is belangrijk om inzicht te krijgen in je ziektebeleving en het dagelijks functioneren om zo op een andere manier te leren omgaan met de klachten. Zo kan je jouw balans weer herstellen.

Kosten informatie

Fysiotherapie wordt over het algemeen beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Een goede aanvullende verzekering, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen, is daarom aan te raden. Het Fysio Centrum heeft met bijna alle verzekeraars een contract. Mocht je niet of niet voldoende verzekerd zijn, dan verwijzen we je naar het kostenoverzicht.

Vergoedingen en tarieven

ONZE SPECIALISTEN

Binnen het Fysio Centrum zijn er verschillende specialisten met kennis en ervaring van psychosomatische fysiotherapie. De therapeut met aandachtsgebied psychosomatiek is in Beilen werkzaam.

Sander Koops