Chronische zorg

Chronische zorg

Chronische zorg

Chronische zorg

Een aantal fysiotherapeuten van Fysio Centrum bij aangesloten bij Chronisch zorgnet .Chronisch zorgnet is het landelijk netwerk van fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de begeleiding bij bewegen en leefstijl bij patiënten met chronische aandoeningen. De aandoeningen zijn:

COPD, longaandoeningen, Etalage benen ( claudicatio),hartrevalidatie en Corona ( covid 19) .

De fysiotherapeuten worden regelmatig bijgeschoold om de kwaliteit te behouden en inzicht te krijgen in de nieuwe ontwikkelingen. De therapeut heeft kennis van de specifieke factoren die bij het ziektebeeld horen en kan door middel van een begeleiding in bewegen en leefstijl u gericht behandelen.

Werkwijze

Naast een behandeling bij een fysiotherapeut voor uw klachten is er ook de mogelijkheid om in kleine groepjes onder begeleiding van een fysiotherapeut te sporten. Voor deze chronische fysiotherapeutische klachten, is bewegen van groot belang. Op een vaste tijd in de week sport u dan met een vast klein groepje en u traint een uur. Uw oefenschema wordt op maat gemaakt en met u samen wordt een doel gesteld. Zo kunt u wekelijks bewegen en conditie opbouwen of behouden onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Het bewegen wordt altijd vooraf gegaan door een uitgebreide intake, vragenlijst en een gesprek over uw te bereiken doel. Geïnteresseerd? Kijk op www.fysiocentrumbeilen.nl voor meer informatie, of neem contact op met onze centrale receptie voor het maken van een afspraak.( 0593-524059)

Chronische zorg

De behandeling

Er zijn veel verschillende behandelmethoden. Wanneer je specifieke klachten hebt, kun je via de zoekfunctie zien welke behandeling voor jouw blessure kan helpen. Uiteraard kan je behandelaar je hier ook meer over vertellen.

Bij fysiotherapie is meer nodig dan alleen behandeld worden. Je moet ook zelf aan het werk om beter te worden. Daarom gebruiken we bij fysiotherapie het woord ‘zelfmanagement’. We bedoelen hiermee: de manier waarop je om kunt gaan met jouw klacht of aandoening in je dagelijks leven. Uiteraard helpt je fysiotherapeut je hierbij door het geven van tips of oefeningen. Als het nodig is, word je ook behandeld. Dit kan zijn met mobilisaties, massage, ontspanningsoefeningen of het volgen van een trainingsprogramma in de oefenzaal.

Kosten informatie

Fysiotherapie wordt over het algemeen beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Een goede aanvullende verzekering, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen, is daarom aan te raden. Het Fysio Centrum heeft met bijna alle verzekeraars een contract. Mocht je niet of niet voldoende verzekerd zijn, dan verwijzen we je naar het kostenoverzicht.

Vergoedingen en tarieven

ONZE FYSIOTHERAPEUTEN

Binnen het Fysio Centrum zijn de volgende fysiotherapeuten werkzaam:

Evert Hoffmann

Anke Feddes-Braam

John Derks

Ans Eding

Karin Nijland

Marieke van der Wiel - Fels

Aron Speckmann

Marjanne Hepping

Leon Timmerman

Sander Koops

Maarten Buter