NSA Stenvers methode

De NSA Stenvers therapeut van het Fysio Centrum in Beilen behandelt nek-, schouder- en armklachten volgens de door dr. J.D. Stenvers ontwikkelde methode. Hiervoor hebben zij een uitgebreide cursus gevolgd bij het onderwijscentrum NSA. Aan de hand van jarenlang onderzoek op verschillende terreinen op het gebied van nek-, schouder- en armklachten heeft het NSA deze onderzoeks- en behandelmethode ontwikkeld.

Hoe werkt het

Klachten in het schoudergewricht kunnen uitstraling geven naar de nek, de schouderbladen, de bovenarm, onderarm of hand. Bewegingen zijn beperkt en dagelijkse dingen zoals kleren aan- en uitdoen of iets uit een kastje pakken zijn vaak vervelend. In sommige gevallen kunnen de klachten ook ’s nachts hinderlijk aanwezig zijn. Klachten hebben vaak te maken met een verkeerde manier van bewegen. De basis van de NSA Stenvers behandelmethode ligt in het herstellen van de normale beweeglijkheid van de schouder, schouderblad en nek. Dit doen we door een oefenprogramma op te stellen om de belastbaarheid van de schoudergewricht te vergroten.

Waar wordt het voor gebruikt

Veel klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat in het nek-, schouder- en armgebied kunnen behandeld worden volgens de NSA Stenvers methode. Bijvoorbeeld bij een Frozen shoulder. U heeft dan plotseling een hevige pijn in de schouder. Uw arm kan daardoor niet bewogen worden. Ook bij irritatie van uw schouder en instabiliteit (het uit de kom schieten) kan kunnen wij u volgens de NSA Stenvers methode behandelen.

De behandeling

De NSA Stenvers methode gaat uit van het mobiliseren van het schoudergewricht op een andere manier dan de "reguliere” fysiotherapeutische behandeling. Meestal wordt hierbij de arm ten opzichte van het schouderblad bewogen. Bij de methode volgens Stenvers ligt u vaak op uw zij op de behandelbank en wordt het schouderblad ten opzichte van de arm bewogen. Vaak is deze werkwijze effectiever om beperkingen te verminderen of op te heffen en is de behandeling minder pijnlijk. Naast het mobiliseren van het schoudergebied zullen er ook specifieke oefeningen worden gedaan in de behandelkamer of oefenzaal. Daarnaast krijgt u vaak adviezen en/of oefeningen mee voor thuis.

Kosten informatie

Fysiotherapie wordt over het algemeen beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Een goede aanvullende verzekering, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen, is daarom aan te raden. Het Fysio Centrum heeft met bijna alle verzekeraars een contract. Mocht u niet of niet voldoende verzekerd zijn, dan verwijzen we u naar het kostenoverzicht.

Klachten

Afspraak maken

Locaties

Fysiotherapeuten