NSA Stenvers methode bij Fysio Centrum Beilen

NSA Stenvers methode bij Fysio Centrum Beilen

NSA Stenvers methode bij Fysio Centrum Beilen

NSA Stenvers methode

Na jarenlang onderzoek en het bestuderen van de gehele bewegingsketen van de schouder is deze methode door dr. J.D. Stenvers ontwikkeld. Een belangrijk doel van de behandeling volgens de NSA Stenvers methode is het herstellen van normale beweeglijkheid van de gehele schouder regio.

Hoe werkt het

Klachten in het schoudergewricht kunnen uitstraling geven naar de nek, de schouderbladen, de bovenarm, onderarm of hand. Bewegingen zijn beperkt en dagelijkse dingen zoals kleren aan- en uitdoen of iets uit een kastje pakken zijn vaak vervelend. In sommige gevallen kunnen de klachten ook ’s nachts hinderlijk aanwezig zijn. De basis van de NSA Stenvers behandelmethode ligt in het herstellen van de normale beweeglijkheid van de schouder, het schouderblad, de nek en bovenrug. De behandeling bestaat uit mobilisaties en het doen van oefeningen.

Waar wordt het voor gebruikt

Veel klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat in het nek-, schouder- en armgebied kunnen behandeld worden volgens de NSA Stenvers methode. Voorbeelden hiervan zijn: een frozen shoulder of pees irritaties (tendinopathieën)


ONZE SPECIALISTEN

Binnen het Fysio Centrum zijn er verschillende specialisten met kennis en ervaring van de NSA Stenvers methode. Deze methode wordt alleen in Beilen gedaan.

Ans Eding