Sportfysiotherapie bij Fysio Centrum Beilen

Sportfysiotherapie bij Fysio Centrum Beilen

Sportfysiotherapie bij Fysio Centrum Beilen

Sportfysiotherapie

Bij sportfysiotherapie draait alles om begeleiding van sporters om blessureleed te voorkomen en revalidatie van sporters met acute of chronische klachten. Dit doen we voor alle leeftijdscategorieën en op elk sportniveau. Tevens begeleidt en adviseert je sportfysiotherapeut je tijdens een blessure om wellicht toch te kunnen deelnemen aan trainingen en wedstrijden.

Hoe werkt het?

Sporters met een acute of chronische blessure kunnen zich rechtstreeks aanmelden bij het Fysio Centrum. Inmiddels hebben we met een aantal sportclubs een samenwerkingsverband waardoor de verwijzing tevens via de sportbegeleider of sportverzorger plaats kan vinden. Tijdens de intake/onderzoek krijgt de sportfysiotherapeut een beeld van de aard van de klachten, het ontstaansmechanisme, de mate van het letsel, het sportniveau en het gewenste einddoel van de sporter.

De behandeling

De behandeling is gericht op het optimaliseren van de coördinatie, het bewegingsgevoel en de gewrichten. Soms kan bij een heftige blessure bewegingsangst optreden. De sportfysiotherapeut besteedt daar ook aandacht aan. In het trainingsprogramma bepalen we met jou de doelen die we willen bereiken. We trainen op lenigheid, (spier)kracht, (spier)uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid. We doen, zodra dit kan, sportspecifieke training die gericht is op het hervatten van wedstrijdniveau.

Sportfysiotherapie bij Fysio Centrum Beilen

Kosten informatie

Fysiotherapie wordt over het algemeen beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Een goede aanvullende verzekering, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen, is daarom aan te raden. Het Fysio Centrum heeft met alle verzekeraars een contract. Mocht je niet of niet voldoende verzekerd zijn, dan verwijzen we je naar het kostenoverzicht.

Vergoedingen en tarieven

ONZE SPECIALISTEN

Binnen het Fysio Centrum zijn er verschillende specialisten met kennis en ervaring van sportfysiotherapie. In Beilen en Klijndijk zijn sportfysiotherapeuten werkzaam.

Leon Timmerman

Maarten Buter