(Sport-) massage bij Fysio Centrum Beilen

(Sport-) massage bij Fysio Centrum Beilen

(Sport-) massage bij Fysio Centrum Beilen

(Sport-) massage

Massagetherapie is een therapie die, door het geven van mechanische prikkels op de huid, kan leiden tot herstel van de evenwichtssituatie in het menselijk lichaam. Bij massage worden handgrepen uitgevoerd op een ontspannen en ontbloot lichaamsdeel. Sportmassage is ontspannend en verkwikkend, geeft verbetering van (sport-) prestaties, zorgt voor een sneller herstel na een sportprestatie en voor een snellere genezing van bepaalde blessures.

Hoe werkt het

Eén van de meest belangrijke factoren die de massage beïnvloeden, is het tijdstip van de massage ten opzichte van de lichamelijke inspanning. We onderscheiden daarbij een sederende en een stimulerende massage;

  • Een sederende sportmassage wordt gegeven na een lichamelijke inspanning, met als doel het afvoeren van afvalstoffen en overtollig vocht uit de spieren en het ontspannen van de spieren.
  • Een stimulerende sportmassage wordt gegeven voorafgaand aan een lichamelijke inspanning, met als doel de spieren zo goed mogelijk te laten doorbloeden om eventuele blessures te voorkomen. Dit kan als onderdeel van de warming up toegepast worden voor een training of wedstrijd.

Waar wordt het voor gebruikt?

Massage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen terug te dringen. De afvalstoffen die vermoeidheid, pijn en kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding van de spieren, waardoor de stofwisseling positief wordt beïnvloed en de kans op blessures wordt verkleind.

De behandeling

De behandeling begint met het in kaart brengen van de klachten en wat u hieraan wilt doen. Daarna volgt een bewegingsonderzoek van de regio's waar de klachten zich bevinden. Met massage worden de spieren voorzichtig soepel gemaakt. Vaak worden er ook adviezen gegeven over trainingsbelasting, bepaalde oefeningen of (werk-) houding.

Kosten informatie

Fysiotherapie wordt over het algemeen beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Een goede aanvullende verzekering, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen, is daarom aan te raden. Het Fysio Centrum heeft met bijna alle verzekeraars een contract. Mocht je niet of niet voldoende verzekerd zijn, dan verwijzen we je naar het kostenoverzicht.

Vergoedingen en tarieven

ONZE SPECIALISTEN

Binnen het Fysio Centrum zijn er verschillende specialisten met kennis en ervaring van sportmassage. Deze behandeling wordt in Beilen en Klijndijk gedaan.

Evert Hoffmann

John Derks

Marieke van der Wiel - Fels

Marjanne Hepping

Maarten Buter