Manuele therapie bij Fysio Centrum Beilen & Klijndijk

Manuele therapie bij Fysio Centrum Beilen & Klijndijk

Manuele therapie bij Fysio Centrum Beilen & Klijndijk

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Een manueel therapeut is uitgebreid geschoold over de werking van de wervelkolom, de perifere gewrichten en factoren die invloed kunnen hebben op deze klachten. Dat komt goed van pas bij bijvoorbeeld rugklachten, schouderklachten, hoofdpijn of nekklachten. Het doel van de therapie is het beter laten functioneren van de gewrichten en je houding en bewegingen te verbeteren. Daarnaast krijg je tips, adviezen en oefeningen.

De intake

Bij de intake zal de manueel therapeut een uitgebreid vraaggesprek doen en vragen naar het ontstaan van de klachten, wanneer de klachten optreden, hoelang de klachten bestaan en waardoor de klachten verergeren of afnemen. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de manueel therapeut bepaalde houdingen en bewegingen bekijkt en testen doet. Op grond daarvan worden je klachten geanalyseerd en wordt er een manueel therapeutische diagnose gesteld. Er wordt met je overlegd wat de opties en behandelmogelijkheden zijn.

Kosten informatie

Fysiotherapie wordt over het algemeen beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Een goede aanvullende verzekering, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen, is daarom aan te raden. Het Fysio Centrum heeft met alle verzekeraars een contract. Mocht je niet of niet voldoende verzekerd zijn, dan verwijzen we je naar het kostenoverzicht.

Vergoedingen en tarieven

ONZE SPECIALISTEN

Binnen het Fysio Centrum zijn er verschillende specialisten met kennis en ervaring van manuele therapie. Manueel therapeuten zijn in Beilen en Klijndijk werkzaam.

Ans Eding

Aron Speckmann