Mulligan concept bij Fysio Centrum Beilen

Mulligan concept bij Fysio Centrum Beilen

Mulligan concept bij Fysio Centrum Beilen

Mulligan Concept

Het Mulligan concept is een vorm van fysiotherapie voor allerlei klachten die betrekking hebben op gewrichten, spieren en banden. Het is in de jaren '80 ontwikkeld door Brian Mulligan (Nieuw-Zeeland). Het grote voordeel is het gebruik van weinig kracht door de fysiotherapeut en een pijnloze behandeling.

Hoe werkt het?

Brian Mulligan ontdekte in de jaren '80 dat veel gewrichtsklachten veroorzaakt worden door een 'positiefout' van de gewrichtsdelen ten opzichte van elkaar. Het herstel van dit positie foutje in het gewricht kan leiden tot een opmerkelijk snel herstel, zelfs als klachten al lang bestaan. De methode is een samenspel van therapeutische handelingen en gelijktijdig door jou uit te voeren actieve bewegingen. Dat is noodzakelijk om zo snel mogelijk te komen tot een optimaal resultaat.

Waar wordt het voor gebruikt?

De Mulligan Concept technieken kunnen op vrijwel alle gewrichten en de wervelkolom worden toegepast. Klachten waarbij goede resultaten geboekt kunnen worden zijn onder andere nekklachten, tennisellebogen, schouderklachten, duim klachten en enkelblessures.


ONZE SPECIALISTEN

Binnen het Fysio Centrum zijn er verschillende specialisten met kennis en ervaring van het Mulligan concept. De behandeling volgens Mulligan kan alleen in Beilen worden gedaan.

Ans Eding