Videoanalyse van het looppatroon bij Fysio Centrum Beilen/Klijndijk

Videoanalyse van het looppatroon bij Fysio Centrum Beilen/Klijndijk

Videoanalyse van het looppatroon bij Fysio Centrum Beilen/Klijndijk

Videoanalyse van het looppatroon

Lopen is een activiteit waar we niet bij na hoeven te denken. Wanneer het lopen niet zo goed meer gaat, kan videoanalyse helpen om het looppatroon te verbeteren. Vanwege pijnklachten of een bewegingsbeperking van een gewricht gaan we namelijk het lopen automatisch aanpassen (compenseren). Deze aanpassing is alleen in veel gevallen niet de juiste. Met videoanalyse van het looppatroon kunnen we kijken wat opvalt aan je looppatroon en kijken hoe we je klachten kunnen verhelpen.

Waar wordt het voor gebruikt?

Pijnklachten bij het lopen komen vaak voor bij slijtage van het knie- of heupgewricht. Hierbij is soms te zien dat de knie tijdens het lopen minder ver wordt gestrekt en/of gebogen, waardoor je gewricht eenzijdig wordt belast. Dit kan verdere slijtage van het gewricht en een toename van pijnklachten tot gevolg hebben. Om zelf je eigen lopen te bekijken en beoordelen is haast onmogelijk. Video analyse kan dan helpen.

Videoanalyse van het looppatroon bij Fysio Centrum Beilen/Klijndijk

Klachten

  • Knie artrose
  • Heup artrose
  • Na een bot breuk, zoals bijv. een gebroken heup
  • Beschadigingen aan de meniscus
  • Jumpers knee
  • Irritatie van de knie banden

De behandeling

Met videoanalyse filmen we jou tijdens het lopen. Daarna spelen we dit met een speciaal programma op de computer beeldje-voor-beeldje af. Dan wordt zichtbaar wat opvallend is in je looppatroon.. Door te zien wat je doet en dit uitgebreid te bespreken zijn sommige dingen met eenvoudige oefeningen en adviezen al voor een groot deel te verhelpen. Dit zorgt ervoor dat je met minder pijnklachten makkelijker en langer kunt lopen.

Kosten informatie

Het verbeteren van het lopen met videoanalyse valt onder het terrein van de fysiotherapeut en wordt daardoor vergoed door je zorgverzekeraar.

Vergoedingen en tarieven

ONZE SPECIALISTEN

Binnen het Fysio Centrum zijn er verschillende specialisten met kennis en ervaring van videoanalyse.

Sander Koops

Maarten Buter