Valpreventie cursus bij Fysio Centrum Beilen

Valpreventie cursus bij Fysio centrum Beilen
100%
min
131%

Valpreventie cursus bij Fysio Centrum Beilen

Bent u wel eens onzeker tijdens het lopen of bent u wel eens ( bijna) gevallen?

Merkt u dat u meer moeite krijgt met traplopen en opstaan van de stoel ? Of verliest u wel eens uw evenwicht tijdens het lopen? Dit wordt vaak veroorzaakt door afgenomen spierkracht en balans. Dit blijken belangrijke risicofactoren te zijn voor valincidenten. Met het Otago-valpreventieprogramma verbetert uw conditie, spierkracht en evenwicht.

  • Start: Dinsdag 18 april Tijd: 14.00 - 15.00 uur
  • Locatie: Gezondheidscentrum de Lijnwoerd / Fysio Centrum Beilen, Schoolstraat 6
  • Hoe vaak: 10 lessen in 10 weken (laatste les is op 20 juni)
  • Kosten: € 300,00
  • Begeleiding: Fysiotherapeuten van Fysio Centrum Beilen en sportprofessionals van Fysio Fitness Beilen onder leiding van een erkende Otago-instructeur.
  • Aanmelden: U mag uw inschrijf formulier ophalen bij Fysio Centrum Beilen. U mag ook bellen naar 0593-524059 of mailen naar

Er is aangetoond dat door dit specifieke Otago-oefenprogramma de kans op vallen afneemt, dat uw benen sterker worden en u steviger op uw benen staat. Daarnaast krijgt u meer zelfvertrouwen en minder angst bij het lopen. Alle deelnemers van deze groep krijgen oefenmateriaal mee naar huis en een oefenmap met oefeningen op uw eigen niveau. Verschillende zorgverzekeraars verstrekken vanuit aanvullende verzekeringen een vergoeding voor een cursus valpreventie. Raadpleeg uw polis voor de mogelijkheden voor vergoeding en de voorwaarden.

U kunt de factuur voor aanvang van de cursus voldoen via een pinbetaling of via een overboeking. Er vindt er geen restitutie plaats van het cursusbedrag bij vroegtijdig stoppen van de cursus. Na afloop ontvangt u een certificaat als bewijs van deelname. Deze kunt u zelf opsturen naar uw verzekeraar.

Deelname aan de cursus is op eigen risico. Meer informatie over onze huisregels.