Fysiotherapie voor ouderen

Fysiotherapie voor ouderen

Fysiotherapie voor ouderen

Fysiotherapie voor ouderen

Iedere dag zijn we afhankelijk van het functioneren van ons lichaam. Door ouderdom of ziekte is een goed functionerend lichaam soms niet meer vanzelfsprekend. Wanneer dagelijkse activiteiten moeilijker worden, kan de geriatriefysiotherapeut helpen.

Wanneer naar de geriatrie fysiotherapeut?

Wanneer u ouder wordt en de beweeglijkheid van uw lichaam neemt af, komt u vaak in aanraking met de fysiotherapeut voor ouderen. Deze noemen we ook wel de geriatriefysiotherapeut. Deze therapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen. Toch gaat het niet alleen om ouderen. De geriatriefysiotherapeut helpt u ook na bijvoorbeeld een beroerte of een gebroken heup, bij dementie of de ziekte van Parkinson. Deze fysiotherapeut werkt vanuit zijn specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden.

Kosten informatie

Fysiotherapie wordt over het algemeen beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Een goede aanvullende verzekering, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen, is daarom aan te raden. Het Fysio Centrum heeft met bijna alle verzekeraars een contract. Mocht u niet of niet voldoende verzekerd zijn, dan verwijzen we u naar het kostenoverzicht.

Vergoedingen en tarieven

ONZE SPECIALISTEN

Binnen het Fysio Centrum zijn er verschillende specialisten met kennis en ervaring van geriatrie. De geriatrisch fysiotherapeut (Msc) is alleen in Beilen werkzaam.

Anke Feddes-Braam