Algemene fysiotherapie

Als er bij het bewegen iets mis gaat kan de fysiotherapeut u helpen. Door de spieren te oefenen neemt de kracht en coördinatie van de lichaamsdelen toe. Het is door wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat lichamelijke fitheid de gezondheid bevordert.

Werkwijze

De fysiotherapeut werkt met oefenprogramma’s. Door de spieren te oefenen neemt de kracht en coördinatie van de lichaamsdelen toe. Toepassing van warmte, koude, whirlpoolbaden, massages, ultrageluid en andere technieken spelen een ondergeschikte rol. De belangrijkste doelen van deze therapie zijn pijnverlichting, verbetering van de algehele kracht en mobiliteit, en voorkomen en beperken van blijvende invaliditeit die zich eventueel na ziekte of verwonding kan voordoen. In het algemeen helpt de therapie de betreffende persoon te oefenen om de routineactiviteiten met hetzelfde gemak als voorheen uit te voeren.

Bij uw eerste bezoek doet de fysiotherapeut een lichamelijk onderzoek en stelt hij/zij een behandelplan. Dat wordt met u besproken. Het is altijd de patiënt die verantwoordelijk is voor zijn eigen genezing. De fysiotherapeut speelt hierbij een ondersteunende rol. Om naar de fysiotherapeut te gaan heeft u sinds 1 januari 2006 geen verwijzing van een huisarts of specialist meer nodig.

Beschermd beroep

Fysiotherapie is een beschermd beroep wat inhoudt dat iemand zich alleen zo mag noemen wanneer deze de 4-jarige gelijknamige HBO studie succesvol heeft afgerond en tevens geregistreerd staat in het register voor Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG-register). Dit is een Nederlandse databank, waarin een aantal officieel erkende gezondheidswerkers is geregistreerd.

 

Uw behandeling

Er zijn veel verschillende behandelmethoden. Wanneer u specifieke klachten heeft kunt u via de zoekfunctie zien welke behandeling voor u het beste resultaat kan hebben.

Kosten informatie

Fysiotherapie wordt over het algemeen beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Een goede aanvullende verzekering, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen, is daarom aan te raden. Het Fysio Centrum heeft met bijna alle verzekeraars een contract. Mocht u niet of niet voldoende verzekerd zijn, dan verwijzen we u naar het kostenoverzicht.

Klachten

Afspraak maken

Locaties

Fysiotherapeuten