Bindweefselmassage bij Fysio Centrum Beilen/Klijndijk

Bindweefselmassage bij Fysio Centrum Beilen/Klijndijk

Bindweefselmassage bij Fysio Centrum Beilen/Klijndijk

Bindweefselmassage

Bindweefsel bevindt zich tussen de spieren en de huid. Het beschermt de organen en bepaalt hun vorm. Via bindweefsel worden bloedvaten en zenuwen naar de organen geleid. Bindweefselmassage zorgt ervoor dat ook de klieren, organen en andere lichaamsdelen gestimuleerd worden. Blokkades kunnen hierdoor verdwijnen.

Hoe werkt het?

Elk inwendige orgaan en ander deel van het lichaam staat in verbinding met een zijn eigen bindweefsel. De huid van de rug is voor de fysiotherapeut vaak een startpunt voor het beïnvloeden van de organen via het bindweefsel. In het bindweefsel zit bijvoorbeeld de zenuw die de maag aanstuurt. Wanneer je maagklachten hebt, is dat op deze plek, halverwege de rug, te merken. Hier is een verhoogde spanning voelbaar en de huid kan minder goed verschoven worden. Zo heeft elk orgaan een gebied of zone op de rug. Wanneer deze zone behandeld wordt met bindweefselmassage, kunnen de klachten in dat orgaan verminderen.

Waar wordt het voor gebruikt?

Bindweefselmassage kan een positief effect hebben op verschillende klachten zoals hoofdpijn en migraine, buik en borstkas aandoeningen, maag en darm aandoeningen, doorbloedingsstoornissen, chronische verkoudheid, gewrichtsproblemen en slapeloosheid. Bindweefselmassage kan ook toegepast worden voor huidaandoeningen zoals een verslapte of slecht doorbloede huid, cellulitis, striae en littekenweefsel.

Kosten informatie

Fysiotherapie wordt over het algemeen beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Een goede aanvullende verzekering, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen, is daarom aan te raden. Het Fysio Centrum heeft met bijna alle verzekeraars een contract. Mocht je niet of niet voldoende verzekerd zijn, dan verwijzen we je naar het kostenoverzicht.

Vergoedingen en tarieven

ONZE SPECIALISTEN

Binnen het Fysio Centrum zijn er verschillende specialisten met kennis en ervaring van bindweefselmassage. Deze massage kan in Beilen en Klijndijk worden gegeven.

Evert Hoffmann

Karin Nijland