Looptherapie? Kom op bezoek bij Fysio Centrum Beilen

Looptherapie? Kom op bezoek bij Fysio Centrum Beilen

klachten

  • Knie artrose
  • Heup artrose
  • Na een bot breuk, zoals bijv. een gebroken heup
  • Beschadigingen aan de meniscus
  • Jumpers knee
  • Irritatie van de knie banden
Meer klachten
Looptherapie? Kom op bezoek bij Fysio Centrum Beilen

Waarom looptherapie bij een specialist?

Looptherapie stimuleert de kleine bloedvaten. Zo krijg je meer zuurstofrijk bloed in je benen, waardoor de pijn vermindert. De specialist zorgt ervoor dat jij op de juiste manier loopt, en hoe je dit volhoudt. Ook krijg je advies over hoe je op de juiste manier kan lopen. Naast lopen is een gezonde lifestyle ook erg belangrijk. Op de loopbank lopen is overigens ook nog eens goed voor de conditie!

Het eerste bezoek

Bij je eerste bezoek doet de fysiotherapeut een uitgebreid vraaggesprek, gevolgd met een lichamelijk onderzoek. Samen met je fysiotherapeut ga je op zoek naar de mogelijke oorzaken van de klachten. Het is voor je fysiotherapeut ook belangrijk om je doelen aan te geven. Wal wil je (weer) kunnen? Wat wil je bereiken? Als dat allemaal in kaart is gebracht, wordt er met jou een behandelplan opgesteld.

Bij fysiotherapie is meer dan alleen behandelen nodig. Zelf moet je ook aan het werk om beter te worden. Daarom gebruiken wij bij fysiotherapie het woord 'zelfmanagement'. Hier bedoelen we mee: De manier waarop je om kunt gaan met jouw klacht of aandoening in je dagelijks leven.

Tijdens de behandeling bespreekt de fysiotherapeut met jou hoe je door kleine aanpassingen, weer de controle krijgt over jouw lijf en gezondheid. Om naar de fysiotherapeut te gaan heb je sinds 1 januari 2006 geen verwijzing van een huisarts of specialist meer nodig.