Golf fysiotherapie

Als fysiotherapeut is Matthijs Blok bekend met het bewegen van het lichaam en het behandelen van blessures. Het behandelen van golfspecifieke klachten vereist echter specifieke kennis. Matthijs: "Nu ik de cursus TPI met succes heb afgerond ben ik in staat de golfswing te analyseren. Bepaalde bewegingen geven een grotere kans op blessures, hierbij moet je denken aan (lage) rug- en/of schouderklachten. Aan de hand van een filmopname van de swing en een uitgebreid fysiek onderzoek op 16 onderdelen, kan ik een specifiek behandelplan opstellen".

 

Flyer golffysiotherapie DGC De Gelpenberg

Hoe werkt het?

Voor het behandelen en onderzoeken van golfers is Matthijs Blok (hcp. 8) opgeleid volgens de principes van TPI. De technieken en oefeningen zal hij toepassen bij het behandelen van uw golfgerelateerde klachten.

TPI staat voor Titleist Performance Institute. Titleist sponsort het instituut opgericht door golfprofessional Dave Phillips en fysiotherapeut/chiropractor dr. Greg Rose. Zij hebben de afgelopen 15 jaren gegevens verzameld over het bewegen van golfers. TPI is gevestigd in Oceanside Californie USA. Daar hebben zij een ‘golflab’ waar de beste golfers ter wereld zoals Ian Poulter, Jon Rahm en Ricky Fowler worden begeleid. TPI heeft een programma ontwikkeld waarmee je de fysieke (on)mogelijkheden van iedere golfer in kaart kunt brengen. Deze vaardigheden zijn mij tijdens een tweedaagse cursus aangeleerd.

Meer informatie op de website van TPI (www.mytpi.com)

Ik kom graag in contact met uw golfprofessional om u samen met hem/haar helpen aan een beter golflichaam met minder klachten en betere prestaties!

TPI

Waar wordt het voor gebruikt?

  • Bij pijnklachten gerelateerd aan het golfen (tijdens of na een ronde golf)
  • Na een operatie (bijv.  knie of heup) om weer ‘fit voor golf’ te worden!
  • Om te weten waar je fysiek staat, door het doen van een TPI-screening.
  • Om je golfprestaties te verbeteren door het trainen van kracht, stabiliteit, flexibiliteit en mobiliteit van het lichaam!

De behandeling

TPI Screening

Deel 1: fysieke screening

Middels een uitgebreide screening brengen wij uw lichamelijke (on)mogelijkheden voor een soepele golfswing in kaart. Daarbij zijn de volgende 3 peilers van belang; mobiliteit, stabiliteit en coördinatie. U kunt hierbij denken aan een beperking in de heupen of schouders. De uitkomst van de screening geeft directe aanknopingspunten om uw klachten te verminderen of golfprestaties te verbeteren! Daarnaast kunnen we dit gebruiken om de voortgang en resultaten van de behandeling te monitoren.

De uitslag van de screening bespreken we en u ontvangt de resultaten ook in uw mailbox.

Deel 2: filmen golfswing

Door het filmen en analyseren van de golfswing krijgen we al veel informatie over het lichaam. Door een onderscheid te maken tussen 16 swingkarakteristieken krijgen we een beeld van de fysieke (on)mogelijkheden van iedere golfer.

golfswing

Video met een gehele screening, uitgevoerd door Dave Phillips, oprichter TPI. Tevens de persoon die onze fysiotherapeut Matthijs Blok tijdens de cursus heeft opgeleid. https://www.youtube.com/watch?v=Ix0FpNFYI8E

Afspraak maken

Locaties

Fysiotherapeuten